Асеновата крепост отчете рекордни посещения през откриващия уикенд на Европейска столица на културата

Автор: Plovdiv Now 5119
Асеновата крепост отчете рекордни посещения през откриващия уикенд на Европейска столица на културата

Повече от 1000 туристи са посетили Асеновата крепост по време на уикенда по откриването на Европейска столица на културата 2019.

Такива бяха и очакванията на ОП "Туризъм" към Община Асеновград. Те се бяха подготвили със специална 3Д атракция за забележителностите на града и около него.

Точният брой на посетителите на крепостта през изминалите петък, събота и неделя са 1100 души. Това е голям успех, защото зимата не е най-силният сезон за културно-исторически туризъм в Пловдив и региона по принцип. Това е сезонът на ски спортовете и на преминаващите туристи, отправили се към Пампорово.

През трите дни на откриващия уикенд посетителите на Асеновата крепост се насладиха на новата атракция. В криптата на църквата „Св. Богородица Петричка” при Асенова крепост се прожектираха филми за асеновградски забележителности.

Няма как красивите картини да не са докоснали големият брой туристи, което пък гарантира, че поне част от тях ще се върнат отново в тези околности, за да разгледат на живо представеното във въпросните прожекции.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина