Артилеристите на Асеновград честват паметни дати

Автор: Plovdiv Now 6771
Артилеристите на Асеновград честват паметни дати

Двудневни тържества, посветени на Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия, честването на 106 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 91 години от създаването на Четвърти артилерийски полк ще се проведат в  Асеновград. Честванията започват днес в гарнизон Асеновград, съобщава dcnews.bg.

Церемонията започва в 10.00 часа на строевия плац на 4-ти полк са наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители.

След това от 10.30 часа пред паметника на загиналите артилеристи в Балканската и Междусъюзническата войни са поднесени венци и цветя в знак на признателност.

Паметникът се намира в казармения район на 4-ти Артилерийски полк. Строен е в периода 1922г./1923г., във връзка с честването на десетата година от Балканската война. През 2008г. беше възстановен с доброволен труд и дарения на военнослужещи от полка, от община Асеновград и фирми от града, а през 2011г. бяха възстановени и двете плочи с имената на загиналите артилеристи в двете Балкански войни. 

От 11.00 ч. свещеници от Асеновградска духовна околия ще отслужат празничен молебен пред параклис „Свети Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4-ти Артилерийски полк.

Кулминацията на тържествата ще е на следващия ден, 12 март от 11.00 ч., на площад „Академик Николай Хайтов”  с изпълнение на военни маршове от представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

Източник: dcnews.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина