Арестуваха колата на семейство в Асеновград СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7024
Арестуваха колата на семейство в Асеновград СНИМКИ

Арестуваха колата на семейство, живеещо на ул. "Сливница" 35 в Асеновград. Наследници на имота на Георги Иванов отцепиха в събота края на ул. „Сливница” и тротоар към нея с бетонна ограда и телена мрежа и оставиха без изход лекия автомобил на семейство, живеещо на последния номер на улицата. В ограждението попада и противопожарен кран за кварталите „Младежки, „Баделема” и „Христо Ботев”, съобщи asenovgradnews.com.

Преди две седмици наследниците на имота го оградиха с телена мрежа и живеещи в кв. „Баделема” протестираха, че тя не е по кадастралния контур. Оторизираните местни органи не взеха никакво отношение да бъде спазен Законът за устройство на територията и мълчаливото им съгласие за оградата подтикна наследниците да я бетонират на две места. И пак не по белия контур. Не мина и без инцидент – възрастна жена бере душа в болницата от преживения стрес.

Имотът е 900 кв. метра, който представлява зелена площ, намираща се на северозапад от Палеонтологичния музей. Преди половин година живеещите наоколо протестираха срещу жилищното й застрояване, издигнаха палатков лагер и организираха подписка. Общинският съвет – Асеновград, се съобрази с исканията им и на 11 юли отмени предишното си решение за застрояване на градинката.

По думите на председателя на инициативния комитет Мария Аврионова би следвало наследниците на имота да бъдат обезщетени със съответен общински имот и зелената площ да бъде запазена за обществено ползване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина