9 дни почивка! Грипна ваканция за учениците в Асеновградско обяви кметът

Автор: Plovdiv Now 33573
9 дни почивка! Грипна ваканция за учениците в Асеновградско обяви кметът

Решено е! Пет работни дни грипна ваканция дава кметът на учениците в Асеновградско, което на практика означава, че децата се сдобиха с 9 почивни дни, считано от утрешната събота до неделя 02 февруари.  

Със заповед на кмета на Асеновград се преустановяват занятията във всички учебни заведения на територията на общината. Противоепидемичните мерки се предприемат във връзка със създалата се епидемична обстановка, повишения брой заболели от остри респираторни заболявания и получено задължително предписание от директора на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив.

Преустановяването на учебните занятия ще е за периода от 27.01.20 г. до 02.02.20 г., включително. Друга мярка, която се въвежда, е стриктно провеждане на филтър в детските заведения за недопускане на болни деца и персонал в тях. Със заповед на кмета на Асеновград се ограничава и достъпът на външни лица в детските градини. При съмнение, заболели деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия.

Броят на отсъстващите от училище ученици към 24.01.20 г. в по-голямата част от учебните заведения в Асеновградско надвишава 30%.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина