2500 проверки в Пловдивско, затвориха заведения в Асеновград и Първомай

Автор: Plovdiv Now 40800
2500 проверки в Пловдивско, затвориха заведения в Асеновград и Първомай

Над 2500 проверки са извършени в Пловдивско за 4 дни. Служители на Здравната инспекция и на МВР са влезли в магазини, ресторанти, нощни клубове, търговски центрове, за да установят дали се спазват мерките.

В 1025 обекта са констатирани нарушения и са издадени предупредителни протоколи. Има санкционирани и физически лица, предимно за неносени на маски.

„До неделя предупреждавахме, а от днес глобяваме. Там, където не се спазват мерките се налагат санкции и затваряме обектите”, категорична бе областният управител Дани Каназирева.

Тя добави, че през изминалия уикенд, два обекта – нощни клубове, са били затворени. Те се намират в Асеновград и Първомай.

Във фолк клуб в Асеновград са издадени два акта за закона за личните документи и един от РЗИ. В клуба са установени 35 посетители. В другата асеновградска дискотека са установени 39 посетители. Наложени са общо 11 акта - два за закона за личните документи, 4 от РЗИ за пушене на цигари и пет предписания от Българската агенция за безопасност на храните. 

В дискотеката в Първомай е установено, че е надвишен капацицетът на заведението и не е спазено изискването за 50% заетост. Там е имало 87 човека при капацитет от 70 и допускане на 35. Актове са наложени за управителя на заведението за липса на удължено работно време, седем акта за пушене на цигари включително и на управителя, два акта за допускане на непълнолетни, акт за лице продаващо райски газ и акт за липса на дезинфектант.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина