25 души под карантина в Асеновград за денонощие, заразено е 6-годишно дете

Автор: Plovdiv Now 31786
25 души под карантина в Асеновград за денонощие, заразено е 6-годишно дете

Заразените с коронавирус към днешна дата на територията на община Асеновград са 34 души. Последният пациент е 6-годишно дете. То е в добро състояние и без симптоми, като се предполага, че се е заразило от свой роднина. Семейството и контактните им лица са карантинирани.

За последното денонощие в Асеновградско под карантина са поставени общо 25-ма души, а на 10 е отпаднала. Непрекъснато се извършват проверки от органите на РЗИ – Пловдив и РУ – Асеновград, като не са констатирани нарушения. Няма и подадени сигнали за нарушаване на противоепидемичните мерки. В ромската махала „Лозница“ в Асеновград положението също е спокойно, увери здравният медиатор. Той посочи, че няма паника сред населението там, като непрекъснато следи за изпълнение на противоепидемичните мерки.

„Най-важното сега е да бъде открито лечение срещу този вид коронавирус, което да се ползва в момента, но и от самото лекарство да не се проявяват сериозни странични ефекти. Аз знам, че ще човечеството ще се справи. Трябва само да не се паникьосваме, да сме по-внимателни при контактите си, за пазим себе си и околните“, апелира кметът на Асеновград доктор Христо Грудев на днешното заседание на Общинския оперативен щаб.

По време на заседанието бе обсъден вариант, в който жителите на общината, които са със симптоми и медиците имат съмнение, че може да са заразени с COVID-19, да се преглеждат в отделен кабинет. Целта е да се избегне струпване на хора пред Спешното отделение на МБАЛ – Асеновград, както и контактът на евентуално заболелите с останалия поток от пациенти. За целта ще бъде извършен оглед и при възможност такъв кабинет ще бъде разкрит в сградата на лечебното заведение, като се обмисля да бъде обособен отделен вход за него. Към днешна дата в новото COVID звено към МБАЛ – Асеновград са настанени 3-ма пациенти със симптоми на коронавируса. На единият от тях PCR-тестът е дал положителен резултат, а на другите двама все още се изчакват резултатите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина