20 см. снежна покривка край Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7410
20 см. снежна покривка край Асеновград

Oбщина Асеновград информира, че обстановката на територията на града и населените места в района, след падналия снеговалеж, е спокойна. Няма данни за бедстващи хора, всички екипи по снегопочистването са мобилизирани и са на терен.

Към момента електричество няма в Косово. Дежурни екипи на ЕВН работят по отстраняване на проблема и възобновяване на електрозахранването. В Златовръх токът не е спирал, вследствие на бурния вятър и падналия сняг. В половината част от Конуш няма електричество заради прекъснат захранващ кабел.

В Лясково електрозахранването е възстановено. Снежната покривка в най-високите части на общината (с. Мостово) достига 20 см. През изминалото денонощие токът спираше и в Новаково. Подаден при дежурния в община Асеновград беше и един сигнал за паднало дърво по пътя за Асеновата крепост. Екипи на пожарната са били изпратени незабавно и са осигурили разчистването на пътното платно.

Кметът на общината д-р Христо Грудев е в непрекъснат контакт с инж. Маринов – началник на ЕВН – клон Асеновград. Призовават се хората да подават сигнали на спешен тел. 112 или при дежурния на общината – 0331 6 22 33.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина