20 000 лева благотворително събраха младежите в Асеновград! Кампаниите продължават

Автор: Plovdiv Now 8599
20 000 лева благотворително събраха младежите в Асеновград! Кампаниите продължават

Представители на Общинския младежки съвет в Асеновград гостуваха на кмета д-р Христо Грудев, за да обсъдят заедно бъдещото развитие на организацията. 

Една от темите в разговора беше, че много деца, млади хора и възрастни асеновградчани се нуждаят от средства за лечение. Затова е добре насоката на благотворителност да не е за конкретен човек, а да се направи обща кампания, за да се помага всички, които имат нужда от това.

Кметът обеща на младежите, че скоро ще ги покани да посетят заедно МБАЛ - Асеновград, за да се запознаят там с болките и трудностите, пред които са изправени много асеновградчани, за които обаче не се говори публично, но които също имат нужда от финансова, а дори и само от морална подкрепа и добра дума.

Младежите разказара на кмета, че през 2019 г. организацията им е успяла да събере общо 20 000 лева за благотворителност, докато през 2018 - едва около 1 600 лева.

През 2019 г. Общинският младежки съвет в Асеновград е провел 13 инициативи. Събраните средства са дарени на Ники от "Горни Воден", който е с рак на дебелото черво, Лизавета Иванова, която страда от "Множествена склероза", Ева Чолакова, заболяла от "Сарком на Юинг" и много хора в нужда. Част от мероприятията са били и с образователна цел за децата.

Амбицията на младежите за 2020 г. е да надминат постигнатото и парите, събрани в помощ на нуждаещи се асеновградчани, да бъдат в много по-голям размер. Първата инициатива за тази година в Асеновград ще бъде провеждането на благотворителен базар за празника на влюбените - Свети Валентин. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина