Звездният състав на Театъра на армията „разлайва кучетата“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3976
Звездният състав на Театъра на армията „разлайва кучетата“  в Пловдив

Спектакълът „Да разлаем кучетата“ гостува в Пловдив на 19 януари 2020 г. от 19:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов". Автор на пиесата е Емил Атанасов, режисьор е Иван Урумов.

Сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, а музиката е написана от Дони - Добрин Векилов. Участват: Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Веселин Анчев, Милен Миланов, Анастасия Ингилизова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Гергана Данданова, Асен Кобиларов, Мирослав Пашов, Борислав Стоилов

 „Световна глобализация или национална идентичност?” – това е въпросът, счита авторът на текста Иван Урумов.

Ето и неговата теза по въпроса:

Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село” трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв  естествен подбор.

А в своята същност, човекът е създаден да бъде различен и уникален. И обществата по своя национален, религиозен, както и по-какъвто и да било друг обединяващ ги признак, всъщност са създадени да бъдат различни. И именно всички тези различия ни правят индивидуални, уникални и точно за това ценни и нужни едни другиму.

Ето защо, всеки със своята неповторима идентичност може да бъде ценен и ценен в това  глобално село, в което цветното и пъстрото, а не сивото и скучното правят съществуването ни богато и красиво. Значи, вероятно смисълът е да се учим и обогатяваме взаимно, а не да се конфронтираме и делим заради това че сме различни. Следователно, въпросът не е: „… или …”, а е световна глобализация и национална идентичност – заедно и поотделно.              

Цената на билетите е 14лв; 16лв; 18лв. Телефон за резервация: 0888673600

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина