Звездна цигуларка и именит виолончелист на сцената на “Дни на музиката в Балабановата къща”

Автор: Plovdiv Now 4714
Звездна цигуларка и именит виолончелист на сцената на “Дни на музиката в Балабановата къща”

Звездната цигуларка Зорница Иларионова и именитият виолончелист Атанас Кръстев излизат на сцената на “Дни на музиката в Балабановата къща” на 4 юли, от 18,30 часа, в Балабановата къща.

Тя е красива и харизматична, печели сърцата на публиката навсякъде, където прозвучи меденият глас на нейната цигулка! Съвсем наскоро Зорница Иларионова става лауреат на награди в две категории в Националната анкета „Музикант на годината 2019“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР: „Активна творческа дейност“ и „Ансамбъл на годината“.

Той има 16 първи и извънредни награди  от  международни конкурси в   Австрия, Испания, Чехия, Сърбия и България (2001-2015), сред които: Награда за камерна музика в Мадрид (връчена от Кралица София), от Международния конкурс за виолончелисти „Liezen” (Австрия - 2014), Международния конкурс „Jeunesses musicale” в Белград (Сърбия - 2015). Атанас Кръстев е удостоен с Грамота  и Награда на Министерството на културата, Звание на Академията за млади таланти, Награда „Златна муза” на РКИЦ и „Кристална лира” на СБМТД (2007 и 2012). 

В концерта ще вземе специално участие и бележитата пианистка Мария-Елена Средева.

Билети се продават на касите на Ивентим.

МФ Дни на музиката в Балабановата къща” – носител на лейбъл “Европейски фестивал 2019-2020” на Европейската фестивална асоциация, е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “Музикартисимо”, Министерство на културата. Билети за концертите в мрежата на Ивентим.бг и на място в залите един час преди събитията.

Фестивалът се провежда в съгласие с всички действащи противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването на РБългария към момента на събитията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина