Звезди на Пайнер заснеха от високо родния Пловдив

Автор: Plovdiv Now 13456
Звезди на Пайнер заснеха от високо родния Пловдив

Автор: Невена Вранчева

Звездите на музикална компания Пайнер Калина и Невена за пореден път доказаха обичта си към родния си град Пловдив.

Гласовитите фолклорни изпълнителки заснеха града на седемте тепета отвисоко с помощта на дрон, а за кадрите избраха магичното Небет тепе.

Полетът с дрон е заснет от Авел Бялков, а на видеото могат да се видят красиви пейзажи, които предлага Европейската столица на културата за 2019 година.

 

Калина и Невена позират облечени в красиви рокли с ръчно бродирани цветя, а гримът на момичетата е дело на стилистката Елисавета Генева.

Музиката е кратък отрязък от песента Пловдив – Древен и вечен, която е по аранжимент на Цветан Николаев от група Респект,а народните вокали в песента са дело на Калина и Невена. Песента бе сред класиралите се в конкурса за химн на Пловдив, който се проведе преди години.

Видеото трае няколко секунди и е създадено за последователите на пловдивчанките в официалната им страница във Фейсбук. Част от кадрите ще станат част и от нов видеоклип, който певиците ще заснемат съвсем скоро.

Междувременно, талантливите момичета заснеха и видеоверсия към тракийската китка „Мама на Стоян думаше „ и „Я, излез моме Калино”. Кадрите са реализирани в Етнографски комплекс „Дамасцена”, който се намира в Скобелево, Община Павел Баня.

За видеоклипа, гласовитите пловдивчанки залагат на два красиви тоалета в типично техен стил, а всички почитатели на българския фолклор ще могат да се насладят на танцувалното парче още този месец.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина