Звезден волейбол на символични цени през уикенда в Колодрума

Автор: Георги Анастасов 3583
Звезден волейбол на символични цени през уикенда в Колодрума

Звезден волейбол на символични цени ще гледат пловдивчани през уикенда От 28 до 30 юни в зала Колодрума в Пловдив ще се проведат битките от заключителната пета седмица от редовната фаза на Волейболната лига на нациите при мъжете. Турнирът е изключително силен, а срещите в петък, събота и неделя ще започват от 17 и 20,40 часа, като българският национален отбор играе и в трите дни от 20,40 часа. Селекцията на Силвано Пранди ще играе последователно срещу САЩ, Иран и Сърбия. Надпреварата откриват Иран и Сърбия в петък от 17 часа. Билетите за ден ще бъдат на цени 10, 15 и 20 лева, а има и пакетен билет на цена от 25 лева за трите дни, което е изключително изгодна цена. Другите две пакетни цени за трите дни са 40 и 50 лева, в зависимост от местата и екстрите. Билетите са в продажба на ticketportal.bg, в партньорската мрежа в страната, както и на касата на Дом на културата в Пловдив. До момента има продадени близо 3000 билета, очаква се до началото мачовете цифрата да скочи. Турнирът е генерална репетиция преди олимпийската квалификация през август във Варна.

От участниците на турнира в Пловдив Иран е втори с 30 точки, САЩ са седми с 22, Сърбия и България са 11-и и 12-и съответно с 14 и 10 точки. Нашите нямат шанс за финалите, но заслужават подкрепата на публиката, тъй като за пръв път ще играят в Пловдив в официални срещи.

Приветствам всички с „Добре дошли“, щастливи сме, че можем да посрещнем и мъжки волейбол от най-високо ниво след тези на Марица в Шампионската лига при жените. Приканваме не само пловдивската публика да дойде да подкрепи националите и да види страхотни мачове. Обещаваме прекрасен празник и отлично настроение, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Благодарим на федерацията за оказаната чест Пловдив да бъде домакин на този турнир, надяваме се да донесем късмет на националите и да постигнат три победи, каза зам. кметът на града Георги Титюков и изрази увереност, че голямото събитие ще даде тласък на мъжкия волейбол в Пловдив. Уверен съм, че отборът ни ще покаже добри игри срещу силни противници, каза президентът на българската волейболна федерация Данчо Лазаров. Очакваме силна подкрепа от публиката. Създадохме благоприятни условия във финансов аспект залата да бъде достъпна за широката публика. Имаме пакет от 25 лева за 6-те мача в трите дни. Това дължим и на подкрепата на Община Пловдив – целта беше цените да достъпни, за да напълним залата, каза още Данчо Лазаров и лично благодари на кмета Иван Тотев.

Играл съм в залата за Суперкупата на България, атмосферата е страхотна, надявам се на подкрепата на публиката, цените на билетите са истински жест към феновете. Мачове с отбори като САЩ, Сърбия и Иран не всеки ден могат да се гледат, каза националът Георги Братоев. Лигата на нациите е страхотен турнир, който ни дава възможност да мерим сили с 15-те най-добри отбора в света. Пътуванията са тежки, но изживяването е неповторимо, допълни той. Брат му Валентин се присъедини към очакванията за пълна зала. Сигурен съм, че мачовете ще бъдат интересни, Лигата на нациите е отлична възможност да играят по-голям брой състезатели, каза Вальо.  Важно е стигнем до олимпиадата чрез квалификацията във Варна, тъй като следващата възможност ще бъде европейски континентален турнир, който е изключително силен и само първият печели квота, заяви Валентин Братоев и добави, че зала Колодрума е прекрасна и за националите ще бъде удоволствие да играят в нея.

Чувството ще е по-различно, сподели пловдивчанинът Чоно Пенчев. Пловдив е волейболен град и се надявам да се докаже като такъв. Дано да се получи един волейболен празник. Вече има еуфория, доста приятели и роднини се вълнуват, допълни той.

България е една от 4-те държави участници в Лигата на нациите, които получиха право да организират два турнира от надпреварата /първият бе във Варна преди 10 дни/. Това е станало с помощта на Спортното министерство, което е отпуснало необходимата сума от 100 000 долара.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина