Зрелостници от Математическата в Пловдив получиха национални дипломи за отличен успех

Автор: Plovdiv Now 9158
Зрелостници от Математическата в Пловдив получиха национални дипломи за отличен успех

Ирина Голева и Атанас  Бунтов от Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов” са сред отличените зрелостници – пълни отличници, които получиха национални дипломи от служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Тази година 25 ученици от 19 училища от цяла България са носители на престижното отличие. Те завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.

„Горд съм за постигнатото от вас и ви желая да имате самочувствието на равнопоставеност, да знаете, че вие се конкурирате не само с връстниците си в България, а с всички в целия свят“, каза проф. Пенов по време на церемонията в Министерството на образованието и науката.

 „Ние живеем в ново технологично общество и именно затова ни трябват нови хора, които ще участват в нови, бъдещи обществени отношения“, допълни той.

Служебният министър на образованието и науката поздрави за успеха родителите и учителите на на наградените. Заедно с националните дипломи те получиха и електронни книги от МОН.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина