Зооветеринарният комплекс прибра бедстващото куче, спасено от пловдивчанка

Автор: Деница Иванова 4123
Зооветеринарният комплекс прибра бедстващото куче, спасено от пловдивчанка

Пловдивският приют за кучета прибра спасеното от пловдивчанка животинче, за което TrafficNews съобщи вчера. Припомняме, че пловдивчанка спаси бедстващо куче от строяща се кооперация на бул."Дунав". Кучето било на 8-я етаж без храна и вода и не можело да слезе. Миглена Ушева, която е доброволец в Зооветеринарния комплекс от 10 години и живее в съседство го забелязала и започнала да търси вариант да му помогне.

Тогава Ушева се е свързала с новия началник на комплекса - д-р Аргирова, като твърди, че и е било обяснено, че собственикът на обекта трябва да отиде в приюта да подаде сигнал, а тя да плати за услугата.

Медията ни потърси и д-р Аргирова, която категорично отрече да е казвала подобно нещо. Заяви, че обяснила на Ушева каква е процедурата при подобен тип казуси и посочи, че е пояснила, че не е в техните правомощия да навлизат в частен обект, освен ако сигналът не е подаден от неговия собственик. 

„Доста често по такива обекти има кучета, които да пазят въпросните терени и ние няма как да знаем дали това куче не се отглежда там или е попаднало случайно. Обясних на жената, че няма как да реагираме, тъй като не сме получавали сигнал от собственика на частния имот. Казахме и, че трябва да бъде подаден сигнал от него, а не от случен очевидец и съответно той да позволи да навлезем в неговия терен и след това да свалим кучето. Не съм коментирала в никакъв случай, че тя трябва да плаща за въпросната услуга, споменах само, че в сайта има публикуван ценоразпис на различните видове услуги, които извършваме", заяви тя.

Въпреки това на 24-ти юли Миглена Ушева е организирала свои приятели и с помощта на техническия ръководител на строителния обект са се качили до етажа и са успели да хванат кучето и да го свалят долу.

Още на другия ден се е свързала отново със Зооветеринарния комплекс, като заяви, че този път от общинското предприятие са реагирали изключително бързо и са отишли да съдействат и приберат кучето. В момента то се намира в общинския приют, където ще бъде кастрирано, тъй като е женско, а впоследствие ще бъде настанено или осиновено.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина