Зоопаркът в Пловдив няма да отвори врати, търсят нови строители

Автор: Благовест Андонов 4823
Зоопаркът в Пловдив няма да отвори врати, търсят нови строители

Нови обществени поръчки ще има за зоопарка в Пловдив, както за надзор, така и за строител, обяви кметът Здравко Димитров по време на отчета си. Това означава, че почти сигурно е, че тази година той няма да отвори врати.

„Бил съм веднъж с премиера там. Не съм стъпвал , а и не искам! Аз се надявам най-много от всички този зоопарка да заработи”, заяви кметът. Той каза, че е бил посъветван от София да прекрати сегашните поръчки.

„Е, от София… искате да ви кажа неща от кухнята”, отговори на въпроса кой от София е казал да се направи нова поръчка. След това допълни, че ако сегашната фирма дострои зоопарка, то има вероятност да станат съучастници в престъпление.

„Знаете ли, че в зоопарка има пиар? Издръжката му е 40-50 хил. лева на месец. Не е нормално това. По-добре там да гледаме кокошки, поне ще снасят яйца”, каза Зико.  Той каза, че е провел разговори с фирмата изпълнител, които са срещнали разбиране.

„Там има 26 щатни бройки, като не са заети 5-6”, каза от своя страна зам.-кметът Илия Кирчев.

Очаква се да се направи обследване на зоопарка и каквото има като неразплатени дейности, да се дадат на „Запрянови – 03”. В бюджет 2020 има заложени 1,3 млн. лева, в които влиза и довършването на зоопарка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина