“Златният ключ“ започва в Пловдив! Ще се пее на френски

Автор: Plovdiv Now 3155
“Златният ключ“ започва в Пловдив! Ще се пее на френски

17-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2020 започва днес на южната тераса на ДК „Борис Христов”.

В концерта пеят българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години - Марина Спасова, Надежда Димова от Молдавия и Олга Василенко от Украйна, както и бъдещите звезди - възпитаници на „Арт Войс Център”.

Публиката ще може да се наслади и на впечатляващите изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглая Канева на 13 години и Кристиан Павлов на 15 години, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, интересен, съвременен аранжимент. Към тях ще се присъединят и звездите с опит Ива Ичевска и Ивана Муцкова.

На втората фестивална вечер - 14 юли, за Денят на Бастилията, на сцената ще се качат талантите на Франция "Jessandwest" със самостоятелен концерт-рецитал. В продължение на този интересен българо-френски музикален обмен, на 15 юли ще има музикално ателие на "Jessandwest" с възпитаниците на Арт Войс Център.

Всички прояви са безплатни и входът е свободен. Община Пловдив е партньор на събитието.
Началният час на концертите е 19,00ч.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина