Зимни гювечета без месо, но богати на зеленчуци и подправки

Автор: Plovdiv Now 7201
Зимни гювечета без месо, но богати на зеленчуци и подправки

Предлагаме ви рецепта за зимни гювечета без месо, но богати на зеленчуци и подправки.

Необходимите продукти са:

кисело зеле - 2/3 от буркан 750 мл (без сока)

картофи - 3 бр. малки

моркови - 2 бр.

ориз - 1 ч.ч.

хималайска сол - 1 ч.л. фина

лук - 1 глава

магданоз - 3 щипки сушен

джинджифил - 1/3 ч.л. на прах

шарлан - 3 ч.л.

сминдух - по желание

черен пипер - 1/3 ч.л.

кимион - 1/3 ч.л.

ябълков оцет - 1 с.л. домашен

вода - 3 ч.ч.

шарена сол - 3 щипки

червен пипер - 2 ч.л.

чубрица - 3 щипки

Приготвяне:

Измийте и накиснете ориза за 20 минути. Нарежете картофите и лука, морковите - на полумесец. Сипете при ориза, добавете и киселото зеле. Овкусете с подправките.

Разбъркайте на ръка. Разделете в три гювечета, сипете по 1 ч.л. шарлан във всяко и после по 1 ч.ч. вода.

Печете гювечетата без месо за 50 мин. на 250 градуса. В края на печенето може да махнете капаците.

Източник:edin.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина