Зико реже лентата на нов паркинг днес, награждава и победители в конкурс

Автор: Plovdiv Now 4009
Зико реже лентата на нов паркинг днес, награждава и победители в конкурс

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов днес, в 10:00 часа, ще открият новиупаркинг на улица "Славянска" № 81, както и обновения парк в съседство.

След това от 11 часа кметт ще участва в официалната церемония по награждаването на участниците в Десетото издание на проекта „Народните будители и аз“, което ще се състои на Римския стадион.

Припомняме, че мащабното обновяване на пространството на улица „Славянска“ № 81 е близо до кръстовището с „Лев Толстой“ в „Източен“. В зоната от 1380 кв. м. е изграден нов паркинг за 60 автомобила, с ново осветление, както и камери за видеонаблюдение. Обособени места за хора с увреждания, както и такива за платено и свободно паркиране.

Цялостно облагородяване беше предвидено и на зелените площи, които се намират в непосредствена близост до паркинга. Премахнати са ръждясалите стари тенис маси и катерушки, с което мястото, което до скоро беше занемарено и кално, става място за отдих.  Поставени са пейки, ново осветление, различни интересни съоръжения за игра за децата, обновени са и пешеходните алеи.

Ето как изглеждаше обекът в началото на реконструкцията:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина