Живко от Пловдив има нужда от нашата помощ, за да има нормално детство

Автор: Plovdiv Now 160037
Живко от Пловдив има нужда от нашата помощ, за да има нормално детство
9-годишният Живко Георгиев от Пловдив има нужда от нашата помощ, за да се лекува и да има нормално детство. Семейството му е изпаднало в сериозно затруднение, след като таткото загубва живота след заразяване с коронавирус. 
 
Живко има по-големи сестра и брат, които учат в Математическата гимназия в Пловдив. Апелът да се помогне на семейството е публикуван социалните мрежи от близки.
 
Живко е един малък голям герой, когото всички наричат Жижко. Роден е преждевременно в шести месец с екстремно ниското тегло от 900 грама. Първите 3 месеца се бори за живота си в кувьоз. На 1 година му е поставена диагноза Детска церебрална парализа квадрипареза и Корпус калозум. Засегнати са и четирите крайника, поради което е необходимо да се провежда всекидневна терапия, вече почти 10 години.
 
Когато Жижко е на 7 години, са му направени две операции на двете тазобедрени стави поради луксации и скъсяване на крачето. Поставени са му поставени планки, които по-късно са извадени. Поради бързия растеж най-вероятно ще се наложи да се извършат следващи операции.
 
Ежедневно Жижко се нуждае от рехабилитация - множество различни поддържащи и укрепващи терапии. Към момента той не може да ходи и е в количка.
 
Умствено е съхранен с леки дефицити. Жижко е ученик вече във втори клас през тази учебна година. Майката - Весела Георгиева, е негов личен асистент на база експертно ТЕЛК решение -100 % с чужда помощ. Жената е неотлъчно до Жижко и в училище.
 
Всеки може да помогне според възможностите си на следната банкова сметка:
 
BG10UBBS88881000245399
BIC КОД: UBBSBGSF
Титуляр:
Весела Живкова Георгиева
Телефон
за връзка: 0888238861
 
"Нека да бъдем съпричастни в този труден за тях момент! Не можем да върнем таткото на децата и той винаги ще липсва, но можем да им подадем ръка и те да продължат напред, семейството да се издържа, Жижко да получава така необходимата рехабилитация и децата да учат, да посещават школи, където са много успешни!", призовават близките на семейството, публикували молбата за помощ.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина