Ягодите в момента изобилстват на пазара у нас. Чудесни са да ги хапваме сурови, но те влизат и в състава на много десерти.
Предлагаме ви рецепта за желирано кисело мляко с този плод, ще останете очаровани от лекия и нежен вкус.
Необходимите продукти са:
600 г кисело мляко
12 с.л. пудра захар
600 г ягоди
2 опак. желатин
3 опак. ванилия
1 к.ч. вода
Приготвяне:
Киселото мляко (600 г) и захарта (12 с.л.) се разбиват до разтварянето на захарта. Желатинът (2 опак.) се накисва във водата (1 к.ч.), заедно с ванилията (3 опак.) и се разбива с вилица, докато се разтвори. Добавя се към киселото мляко и сместа се разбива много добре.
Накрая се прибавят измитите и нарязани на четвъртинки пресни ягоди (600 г). Сместа се изсипва в десертни купички и се оставя в хладилник за няколко часа, докато се желира. Преди поднасяне купичките се потапят в купа с гореща вода за няколко секунди, а след това се обръщат върху десертна чиния, за да може кремът, придобил формата на купичката, да се отдели от нея без проблем.