Зеленчукови гювечета - вкусни, здравословни и подходящи за постите
Зеленчукови гювечета - вкусни, здравословни и подходящи за постите

Предлагаме ви рецепта за зеленчукови гювечета - вкусни, здравословни и подходящи за постите, които текат в момента.
Продукти:
патладжани - 1/3 бр.
картофи - 1 бр.
чушки - 1 бр.
тиквички - 1/3 бр.
домати - 1/2 бр.
олио - 3 с.л.
зелен лук - 2 стръка
черен пипер - 2 щипки смлян
зеленчуков бульон - 50 мл
сух риган - 1 ч.л.
сол
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета заедно с тиквичката.
Патладжана също нарежете на кубчета и го сложете в подсолена вода, за да пусне горчивината си.
Нарежете на дребно домата, лука и чушката.
Всички зеленчуци поръсете със сол и ги прехвърлете в глинени гювечета.
Долейте малко зеленчуков бульон и сложете малко олио.
Поръсете вкусните гювечета с черен пипер и сух риган и ги сложете да се печат на около 220 °C за около 40 минути.
Оставете ги малко да изстинат и им се насладете.
Рецепта - Албена Асенова