Зелена баница с праз и спанак - постна, но много вкусна

Автор: Plovdiv Now 11628
Зелена баница с праз и спанак - постна, но много вкусна

Предлагаме ви рецепта за зелена баница с праз и спанак - много вкусна и подходяща за постите, които текат в момента.

Продукти:

кори за баница - 1 пакет фини (12 - 14 бр.)

праз - 1 голям стрък

спанак - 2 шепи нарязани листа

чушки - 3 - 4 бр. зелени

лук - 1/2 голяма глава (или 1 малка)

хималайска сол -   1 ч.л.

черен пипер - 1/3 ч.л. млян

чубрица - 2 - 3 щипки

джоджен - 1 щипка сушен и стрит

шарлан - богато за намазване

Приготвяне:

Нарязваме на ситно праза, зелените чушки, лука, спанака и ги разбъркваме с хималайската сол, черния млян пипер, сушения стрит джоджен и чубрица.

Намазваме първата кора богато с шарлан (със силиконова четчица), поставяме отгоре втората, поръсваме част от плънката и навиваме на руло откъм тясната страна.

Ако корите са 12 - разделяме зелената плънка на 6 части, а ако са 14 бр. - на 7 части. Навиваме всичките кори и останала плънка на рула, които подреждаме в правоъгълна тава, която преди това сме намазнили с шарлан.

Намазваме баницата и отгоре и по краищата с шарлан. Печем 20-25 минути на 200 градуса до тъмно-златист цвят.

Веднага щом баницата с праз е изпечена, покриваме с найлон и кърпа, за да омекне, но не е задължително, ако искаме да е хрупкава.

Рецепта - Илиана Първанова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина