Здравословно и леко ястие - печени макарони с много зеленчуци

Автор: Plovdiv Now 20140
Здравословно и леко ястие - печени макарони с много зеленчуци

Предлагаме ви рецепта за здравословно и леко ястие - печени макарони с много зеленчуци.

Продукти:

макарони - 280 - 300 г

зеленчуков бульон - около 1 л.

червен лук - 1 глава, средна

пресен чесън - 2 стръка

целина - 1 стрък

артишок - 3 - 4 бр.

тиквички - 1 бр., средна

гъби портобело - 2 бр. по - големи

моркови - 2 бр.

домати - 1 бр.

броколи - 200 г

моцарела - около 200 г за поръсване, зряла

риган - 1 ч.л. или на вкус

сол - на вкус

зехтин - 4 - 5 с.л.

черен пипер - 2 щипки или на вкус

Приготвяне:

Почистете и си подгответе всички зеленчуци. Лук, целина и пресен чесън накълцайте на ситно. Домата и моркова настържете на едро ренде. Гъбите, артишока и тиквичката нарежете на по-едри парчета, а броколите накъсайте на розички.

Загрейте зехтина в тенджерка и запържете до лек загар лука и чесъна. Слагайте и останалите зеленчуци поред, не наведнъж. Първо гъбите, щом се сотират добавяйте моркови, домат, тиквичка и артишок. Броколите оставете настрана.

След две-три минутки налейте зеленчуковия бульон, а когато заври посолете и сипете макароните.Този метод е удобен за приготвяне на пастата, тъй като й позволява да се овкуси и поеме добре ароматите.

Варете 5-6 минути, през които включете и фурната да загрее до 200 градуса. Прехвърлете всичко в тавичка и сложете и броколите, риган и черен пипер. Ако е нужно, долейте вода или още бульон и печете за останалото време, според указанията на пакета.

Пастата трябва да поеме всичкия бульон, като може да остане малко сосче за сочност. Накрая поръсете макароните на фурната с моцарелата и допечете до златиста коричка.

Рецепта: Йорданка Ковачева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина