Здравко Димитров: Трябва да преместим Общината от това здание, в което са умирали хора

Автор: Благовест Андонов 11617
Здравко Димитров: Трябва да преместим Общината от това здание, в което са умирали хора

Община Пловдив ще търси терен, на който да премести градската администрация. Снощи по време на общественото обсъждане гражданин попита кога ще се реши проблемът с кметството на район „Северен”.

Кметът Здравко Димитров и неговото вице Илия Кирчев заявиха, че предвидената сграда, която все още не е достроена на „Заводски строежи”, не е подходяща за тази дейност. От една страна Община Пловдив трябва да дострои сградата със собствени средства, от друга – там не е предвиден паркинг.

„Трябва да намерим нов терен за кметството, а и за самата Община Пловдив. Елате да  видите в какви условия работят служителите в администрацията. Четири секретарки са в едно помещение, зам.-кметовете са стая до стая. Служители тичат от Партийния дом до Общината с папките…. Трябва да преместим Община Пловдив от това здание, в което са умирали хора”, каза кметът. Той поръча на районните кметове да намерят терен, който е подходящ за новото място на администрацията, а сградата да бъде построена на обезщетение.

Припомняме, че преди Нова година кметът заяви пред TrafficNews, че иска да премести администрацията, а подходящ терен за това е този на Гарнизонна фурна.Старата сграда пък може да се превърне в музей, като там да остане заседателната зала и кметския кабинет.Снощи обаче той се въздържа да назове мястото, още повече, че районният кмет Димитър Колев иска там да се изгради парк по желание на гражданите в района.

От друга страна Втория градски център в квартал „Гладно поле” ще има именно това предназначение. Той ще бъде стартиран тази година. Въпреки това Димитров не посочи „Гладно поле” като една от опциите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина