Здравко Димитров посрещна делегация от Китай за 30-годишнината от побратимяването на Пловдив и Тиендзин

Автор: Plovdiv Now 7017
Здравко Димитров посрещна делегация от Китай за 30-годишнината от побратимяването на Пловдив и Тиендзин

На 13 юли 2019 г. Областният управител на област Пловдив – Здравко Димитров, посрещна високопоставена делегация от Китай, водена от ЛИ Хунджун – член на Политбюро на 19-ия ЦК на ККП и секретар на Градския комитет на ККП в град Тиендзин,. Повод за визитата бе отбелязването на 30-годишнината от побратимяването на област Пловдив и град Тиендзин.

В официалната среща от българска страна участваха  Здравко Димитров – Областен управител на област Пловдив, Цветомир Паунов – Административен секретар на ПП ГЕРБ и регионален координатор на ПП ГЕРБ София-град; Евелина Апостолова – Заместник областен управител на област Пловдив, Петър Петров – Заместник областен управител на област Пловдив, Борислав Димов – Главен секретар на Областна администрация – Пловдив,  Ирина Белева – Генерален консул на Република България в Шанхай (2011-2015) и старши съветник в Българо-китайска асоциация за бизнес развитие и Кръстьо Белев – Представител в Пекин на Българо-китайска асоциация за бизнес развитие.

Китайската делегация бе представена от г-н ЛИ Хунджун – член на Политбюро на 19-ия ЦК на ККП и секретар на Градския комитет на ККП в град Тиендзин, г-н ЦИЕН Хуншан – Заместник-министър на международния департамент при ЦК на ККП, г-н ЛИ И – Член на Постоянния комитет на Политбюро на Градския комитет на ККП в град Тиендзин и главен секретар на Секретариата на градския комитет на ККП в град Тиендзин, и г-н ДЗИН Цяндзюн – Заместник-кмет на град Тиендзин, Г-жа Гун Юан – Заместник-директор на дирекция за източна Европа, централна Азия и Русия на международния департамент при ЦК на ККП, Н. Пр. г-н Дун Сяодзюн – Извънреден и пълномощен посланик на Китай в България и други високопоставени гости.

По време на официалната среща Областният управител като домакин благодари на всички присъстващи за участието им и представи област Пловдив, като подчерта предимствата й в областта на селското стопанство, винопроизводството, индустрията и Тракия икономическа зона, образованието, туризма и културата и не на последно място отбеляза изключително доброто сътрудничество с Китай и единствената реална и устойчиво развиваща се във времето китайска инвестиция в област Пловдив – тази на компанията Тиендзин Фууд Груп България.

От своя страна г-н ЛИ Хунджун изказа своите благодарности за честта да бъде гост в област Пловдив, както и удовлетворението си от общите усилия за постигането на реални резултати, като не скри вълнението си от посещението на жътвата и прибирането на реколтата в полетата на област Пловдив малко преди срещата. Г-н ЛИ Хунджун отбеляза, че солидната база на правителствено ниво дава основание да се продължи с напредъка на селскостопанското сътрудничество, партньорството в областта на науката, технологиите, културата и туризма, както и обмислянето на възможности за развитието на летище Пловдив.

След двустранната среща ръководителите от българска и китайска страна размениха протоколни подаръци и бе подписана Декларация за сътрудничество по повод отбелязването на 30-та годишнина от установяването на побратимени отношения между област Пловдив и град Тиендзин от Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив и ДЗИН Цяндзюн, Заместник-кмет на Тендзин, с официални свидетели Цветомир Паунов и ЛИ Хунджун.

След Декларацията за сътрудничество се подписаха намерения за търговско сътрудничество между Тиендзин Фууд Груп България и Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа 16+1; Тиендзин Фууд Груп България и „Агриафер“ ЕООД – производство и търговия със зърнени храни; Тиендзин Фууд Груп България и Дружество „Абрант Груп“ Испания.

Срещата завърши с интересна художествена програма, включваща изпълнения на артисти от Тиендзинския музикален театър и Пекинската оперна академия при гр. Тиендзин, както и демонстрации на древни китайски приложни изкуства и занаяти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина