Предлагаме ви рецепта за пролетна затворена пица със спанак - ще си оближете пръстите.
Продукти:
500 грама тесто за пица
200 грама сварен спанак
4 яйца
1 супена лъжица маргарин
1-2 супени лъжици сметана
сол на вкус
Приготвяне:
1. За рецептата "Затворена пица със спанак" тестото се разделя на 8 топки и всяка се разточва на кръг.
2. За плънката в загрелия и разтопен маргарин се изпържват предварително разбити три яйца, като се бъркат периодично. Смесват със сметаната, маргаринът, солта и намачкания на пюре спанак.
3. Във всеки кръг се поставя част от плънката и се прегъва като полумесец, така че да я похлупи. Краищата се притискат с вилица.
4. Получените затворени пици се оставят 30 минути да втасат, намазват се с останалото разбито яйце и се пекат 15 минути при температура 180 градуса.