Затвор грози моториста, предложил подкуп на полицаи в село Маноле

Автор: Plovdiv Now 5410
Затвор грози моториста, предложил подкуп на полицаи в село Маноле

21-годишният младеж, който предложи подкуп от 40 лв. на полицаи край Пловдив, за да избегне проверка, стана клиент на Темида. Както вече съобщихме, на 24 май момчето било спипано зад волана в село Маноле по време на полицейската акция. При проверката било установено, че то е неправоспособно, а возилото не било регистрирано.

За да избегне наказанието, момчето оставило две банкноти по 20 лв. на седалката на полицейския автомобил. Впоследствие се озовало в полицейския арест.

Днес Окръжна прокуратура е повдигнала обвинение срещу момчето.

До момента е установено, че полицейският служител влязъл в служебния автомобил, за да извърши съответната проверка на лицето и мотора. В този момент обвиняемият  решил да даде пари на полицаите, за да не извършат проверката.  Той се обърнал към единия от тях, който бил по-близо до него,  с думите: „Старши, дай да оправим нещата и да отиваме за риба“.

Докато служителят на МВР успее да реагира и да му отговори, младежът се приближил към полицейския автомобил, където бил вторият служител, и през вратата пуснал две банкноти от по 20 лева в отворен малък куфар с документи. Служителите на реда не взели парите, мотористът бил задържан на място и за случая веднага бил уведомен дежурен разследващ полицай. 

Най-тежкото, предвидено в закона наказание по повдигнатите обвинения, е 10 години „лишаване от свобода“.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина