Затиснатата майка с количка в автобус в Пловдив ще съди фирмата превозвач

Автор: Plovdiv Now   1083
Затиснатата майка с количка в автобус в Пловдив ще съди фирмата превозвач

Семейството, което бе затиснато от врата на автобус в Пловдив, е категорично, че ще си търси правата по законов ред. Припомняме, че пловдивчанка бе затисната заедно с детето й, докато се качва с детска количка на автобус №21 от градския транспорт в Пловдив на 8 октомври. За случилото се разказа пред TrafficNews нейният мъж, който добави, че благодарение на пътниците, които са видели как вратата ги затиска и техните крясъци, шофьорът е отворил вратата.

Пред медията ни семейството разказа, че от страна на шофьора е липсвала каквато и да е реакция или поне извинение за инцидента. Жената е със син крак, като предстои да и бъде изкарано медицинско за лека телесна повреда. Повече обаче ги е притеснило уплахът на детето, което след случилото се е в шок.

Добавят още, че категорично ще заведат дело срещу фирмата превозвач "Автотранс  2000“, тъй като по думите им поведенческите проблеми, които демонстрират шофьорите им, са сериозни и отчитат това като голям пропуск.

Припомняме, че преди повече от година подложиха шофьор по линия №21 от градския транспорт на пълна проверка. Това се случи след поредица от граждански сигнали както до TrafficNews по повод своеволията на мъжа, така и до общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Тогава проверката се осъществи и със съдействието на пловдивската полиция, тъй като водачът системно не изпълнявал задълженията си, като освен това си позволявал да принуждава пътници да напускат автобуса без основание, нагрубявал ги словесно и дори проявявал физическа агресия.

Преди няколко месеца отново шофьор по линия №21 бе с друго провинение. На 26-и април той изхвърли контрольор на ОКТ от автобуса и изгони и пътниците по време на курс, като по-късно бе глобен с административно наказание от съда. 

Тепърва предстои да разберем дали и последният случай се отнася за един и същ шофьор или е съвпадение.

Припомняме, че по-рано разговаряхме с директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов, който заяви, че веднага след получаване на сигнала, са назначили проверка по случая и изчакват резултати. Изискано е и становище от превозвача, като в момента тече проверка, която да установи каква е причината да се стигне дотам.

Майка с количка била затисната от врата на автобус в Пловдив, от ОКТ проверяват случаяДни преди това шофьорът е щял да отнесе хора на пешеходна пътека, споделя пловдивчанин

Безпрецедентно! ОКТ и полицията проверяват шофьор по линия №21 за системни нарушенияВодачът редовно пропускал спирки, държал се агресивно и продавал употребявани билети

Глобиха агресивния шофьор, изхвърлил контрольор от автобус в Пловдив, за да не го провериАдминистративното наказание, наложено от съда е в размер на 250 лева

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина