Затягат пак контрола в Пловдив, полицаи тръгват по автобусите, болниците с ежедневни доклади

Автор: Plovdiv Now 5601
Затягат пак контрола в Пловдив, полицаи тръгват по автобусите, болниците с ежедневни доклади

Засилен контрол ще има за спазване на новите противоепидемичните мерки, предприето от Общинския кризисен щаб по разпореждане на кмета на Здравко Димитров и съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Изпратени са писма до превозвачите в градския транспорт да засилят дезинфекцията на автобусите. Служителите от Общинска полиция масово тръгват да проверяват за носене на маски от шофьори, кондуктори и пътници. При установени нарушения ще се издават предупредителни протоколи и актове.

Общинските болници и консултативните центрове всеки ден ще изготвят доклади за това дали медицинският персонал е обезпечен с лични предпазни средства и за наличието на необходимите средства за дезинфекция.

На заместник-кмета по култура Пламен Панов, зам.кметът „Младежки и спортни дейност“ Георги Титюков и на директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев е разпоредено да изготвят указания към организаторите на всички спортни, конгресни, културни и други мероприятия, които могат да се провеждат на закрито и открито, да се осъществяват при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина