Защо платени глоби продължават да “висят“ като дължими?

Автор: Plovdiv Now 4866
Защо платени глоби продължават да “висят“ като дължими?

Защо платени глоби продължават да "висят" като дължими? Този въпрос основателно си задават шофьори, които са погасили наказанията си, но системата не го отчита.

Най-честата причина за това недоразумение е неправилното попълване на платежните нареждания. За да се отрази като платено в системата задължението, е необходимо в документа да се опише основанието за плащане - в случая това е конкретния документ, с който е наложена глобата-  наказателното постановление или електронен фиш, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив. 

В графата „задължено лице“  трябва да се изпише името на лицето, на което е издаден въпросния документ, както и неговото ЕГН. Размерът на внесената сума трябва да съответства на наложената санкция.  В случай че след направено плащане се установи, че има все още „висящи“ задължения, следва да се подадете заявление в деловодството на сектор „Пътна полиция“, заедно с копия от платежните документи. Служители ще извършат проверка и плащането на глобата ще бъде отразено „ръчно“.  

Проверка на задължения по СУМПС или ФИШ/АУАН/НП с възможност за извършване на плащане може да направите в портала за електронни административни услуги на МВР на адрес:
https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина