Защо кметът Здравко Димитров не прави първи копки?

Автор: Благовест Андонов 6053
Защо кметът Здравко Димитров не прави първи копки?

Първата копка в мандата на Здравко Димитров стана факт, след като започнаха строителството на втората сграда на СУ „Любен Каравелов” в район „Централен”. Средствата са по европейска програма, като за 2,5 млн. лева ще се ремонтира сградата и ще се изгради двор на школото.

На символичния старт на първата копка обаче, кметът не се включи в нея.  Каските и кирките бяха сложени от зам.-кмета по строителството Пламен Райчев и кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Зад тях стоеше Зико, който се включи в церемонията, като лисна менче с вода.  Запитан защо не прави първи копки, кметът заяви:

„Предпочитам да режа ленти… Като имаше три копки на Зоологическата градина, да не би да се случи? По-добре да отида на инспекция сега или утре, за да видя, какво са направили – ще има повече ефект”, каза Зико. Той все пак допълни, че когато се касае за важен проект той може да се включи в подобна церемония.

Кметът напомни и първата копка на ПК „Младост”, която се направи ден преди изборите на 25 октомври. На нея той не присъстваше.

„Имаме обект с първа копка и строителна линия, за който нямаме обаче финансиране… Общо имаме 40 млн. лева проекти, които са в това състояние”, обясни кметът.

Първите копки пък предстоят за доста обекти през тази година – Водният цикъл започва на 4 март, като след това предстои и пречиствателната станция. Обещанията на градските власти са, че тази година ще стартира „Модър-Царевец”, „Даме Груев”, а освен това трябва да видим и двата стадиона на Ботев и Локомотив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина