Засега в МОН не обсъждат вариант за отмяна на матурите, вероятно ще обхванат по-малко учебен материал

Автор: Plovdiv Now 5816
Засега в МОН не обсъждат  вариант за отмяна на матурите, вероятно ще обхванат по-малко учебен материал

Задължително е затварянето на училища и университети. Много е важно да се намали социалното общуване, но нулева учебна година няма да има. Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев пред БНТ във връзка с обучението у нас в условия на извънредно положение заради коронавируса.

Засега в МОН не обсъждат и вариант за отмяна на матурите, но вероятно те ще обхванат по-малко учебен материал. 

 "Изпитите са най-малкият проблем от гледна точка на това ще ги има, или не. Още е рано - не вземаме решение за тяхното отлагане. Говорим по-скоро да се изключи част от материала за тях. Ще бъде орязана пролетната ваканция и най-вероятно тя ще бъде само до Великден", обясни още министърът.

Според него ситуацията в момента е съвсем различна от грипните ваканции.

 "Има много по-голяма отговорност на родителите. Децата са в много голяма степен вкъщи. Има и разбира се, такива, които са навън, но всички осъзнават ситуацията", каза още министърът.

Той напомни, че от утре стартира дистанционно обучение.

"Всички училища ще бъдат, предполагам, готови до вторник-сряда. Целта ни е максимално голям брой ученици да се включат в електронното обучение и тук е много важна ролята на родителите",поясни министър Вълчев

Засега няма да има отсъствия за електронното обучение.

"Ще има различни гъвкави форми и тук е задачата на училищата, които ще направят своята организация. Има възможности много в електронните платформи. Призовавам всички учители да помогнат на колегите си в момента", каза Вълчев.

БНТ2 става временно образователен канал, като уроците в ефира ще се излъчват от 9 до 12 и от 14 до 17 часа, заяви още министърът.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина