Заразата удари пак училища и ясла в Пловдивско, учител, а не ученик, е заразен в Карлово

Автор: Plovdiv Now 102327
Заразата удари пак училища и ясла в Пловдивско, учител, а не ученик, е заразен в Карлово

Ковид удари отново учебни заведения, както и една ясла, през изминалото денонощие. В общия брой от 135 нови случая в Пловдивско влизат и установените с положителни тестове учители и медицинска сестра:

В ОУ „Душо Хаджидеков“ Пловдив на 21.10.2020 е диагностициран учител, последно е преподавал на 16.10.2020, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

В Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Пловдив на 20.10.2020 е диагностициран учител, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

В ПГ по туризъм и хранителни технологии в Пловдив  на 20.10.2020 е диагностициран учител, използвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки

В детската ясла в село Труд, община "Марица", на 20.10.2020 е диагностицирана медицинска сестра. Предписание е издадено до директора на детското заведение за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства, както и карантина на контактните деца и  персонал на яслената група.

В ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий“ в Карлово е диагностициран учител, а не ученик от 2-ри А клас, както беше съобщено вчера Грешката е станала при предаването на информацията в РЗИ и от РЗК към областния кризисен щаб. Класът е карантиниран, заради преподавателя, като карантината изтича на 26 октомври.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина