Започва ремонтът на централния парк в Перущица, депутати идват на среща с хората

Автор: Plovdiv Now 5703
Започва ремонтът на централния парк в Перущица, депутати идват на среща с хората

Ремонтът и облагородяването на централния парк в Перущица започват, като това става с помощта на правителството, съобщи кметът г-жа Мария Витанова-Вълканова. Ще се направят система за напояване на тревните площи и шадраван тип "фонтан". Рекунструкцията предвижда и обновяване на всички алеи в парка, подмяна на пейките, енергоспестяващо осветление, обновяване на всички цветарници. Нов цветарник ще има пред фонтана.

"Благоустрояването на Централния градски парк беше крайно необходимо, защото основен приоритет за развитието на общината е развитието на туризма. А привлекателността на централната част на града, където се намират и повечето сгради с културно-историческо значение е важна за удовлетвореността на посетителите. С подобряването на облика на централната градска част ще се подобри качеството на живот на жителите на общината. Младите хора, тези в напреднала възраст и майките с малки деца ще могат да се разхождат и почиват в един по-зелен, красив и уютен парк", написа на фейсбук страницата си кметът.

"Очаквам помощ и съдействие от страна на правителството за обновяването на площад „27-ми Априлий”. Вярвам, че с негова помощ ще честваме следващия 9-ти май, когато се навършват 145 години от Априлската епопея, на обновен и красив площад, защото паметта на априлци го заслужава", казва още г-жа Вълканова.

Народни представители идват в Перущица, за да видят как вървят ремонтните дейности и да се срещнат с жителите. Това ще стане утре, 18 юли, в 11.00 часа, на площад "27-ми априлий".

Ще гостуват г-жа Цвета Караянчева - председател на 44-тото Народно събрание, г-н Георги Мараджиев - областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област и кмет на община Стамболийски, както и всички депутати от ГЕРБ Пловдив област - ген. Константин Попов, г-н Младен Шишков, г-н Запрян Янков и г-жа Данка Зидарова-Люртова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина