Започва кампания в помощ на децата на медици и учители, починали заради Covid-19

Автор: Plovdiv Now 4469
Започва кампания в помощ на децата на медици и учители, починали заради Covid-19
Проект #Задоброто започва кампания за подкрепа на децата на медици и учители, починали, след заразяване с коронавирус. Създава се дарителски фонд.
 
Целта на кампанията първоначално е да събере средства в размер на 150 000 лева. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.
 
Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.
 
"Започваме тази кампания заедно с учителя Петър Велков, Фондация BCause и с организациите - Гората.бг, Капачки за бъдеще, На първа линия, на доброволци и дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет.
Призоваваме колегите, приятелите и близки на загиналите да споделят с нас истории за тях. Истории, които ще публикуваме. Истории, които ще помним. Истории, в които те ще продължават живеят, да напомнят, че има такива времена. Времена на трудности и на истински Герои", казват от проекта.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина