Започна новата академична година в Аграрния университет в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4597
Започна новата академична година в Аграрния университет в Пловдив

С тържествена церемония, уважена от официални гости, започна новата академична година в Аграрния университет - Пловдив днес. 

Занятията на студентите започват в присъствена форма, тъй като практическото обучение в аграрните специалности е изключително важно. Ако обаче се налага, ВУЗ-ът е в пълна готовност да премине и към електронно обучение. 

"Вече имаме опит и предходната година приключи успешно в електронна среда", посочи ректорът професор д-р Христина Янчева.

Всички лекции и упражнения на студентите ще се провеждат при строго спазване на всички противоепидемиологични мерки, категорични са от ръководството. Мерките тепърва ще се гласуват, но сред набелязаните са строго изграден график на занятията, за да няма от една страна струпване на много студенти в сградата.

От друга страна ще отпаднат съвместно караните от няколко курса часове за сметка на обучение в по-компактни групи от между 8 до 10 студенти. Така ще бъде спазвана и дистанция. Ще има и организация на потоците студенти с отделни входове и изходи. Ще има строга дезинфекция, задължително маски за всички и антибактериални гелове. 

Ще се наблегне и на открито обучение, като всички упражненията, които могат да бъдат проведени извън семинарните зали, ще бъдат навън. 

"Призоваваме ви да бъдете отговорни към себе си и към другите. Моля, спазвайте всички мерки, които ще публикуваме официално на сайта ни и всички ще бъдат запознати с тях", отправи призив към всички студенти проф. Янчева. 

На официалната церемония по откриване на годината присъстваха зам.-министър на образованието и науката Карина Ангелиева, зам.-министър на земеделието, храните и горите  Доц. Янко Димитров, кметът на Пловдив Здравко Димитров и други гости от бизнес средите и системата на образованието. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина