Започна масовата ваксинация в Столипиново, 76-годишният Юсуф първи си сложи доза на „Янсен”

Автор: Ива Модова 6726
Започна масовата ваксинация в Столипиново, 76-годишният Юсуф първи си сложи доза на „Янсен”

Масовата ваксинация в Столипиново стартира тази сутрин на ул. „Елба”. От днес РЗИ и Община Пловдив ще имунизират с мобилните екипи в махалата, които са разположени върху бившия пазар. Първият жител, който си сложи доза от ваксината е 76-годишният Юсуф Тасин, той поиска да му бъде сложена еднодозовата ваксина на „Янсен”. Мъжът заяви, че е първият от семейството, който си слага ваксина, разказва TrafficNews.

Местните тартори също са на пункта, като всички вече имат по две дози от ваксините.

Бившият общински съветник Еньо Петров заяви:

„Вярваме, че с ваксинацията ще се справим с пандемията. Призовавам хората да се ваксинират, аз съм вече с две игли” каза Петров.

Здравните медиатори от дни дават разяснения на хората за ваксините.

"Предпочитат ваксините на „Джонсън и Джонсън”. Хората имат желание, но ги е страх. Все още вярват на фалшиви сигнали, от типа че ще им бъде поставен чип. Имаме хора, които са със заболявания - онкологични и се допитват до нас", каза здравният медиатор Гюлюзар Садък. Тя допълни, че много от жителите на квартала искат еднократната доза заради пътуването в чужбина.

Зам.-кметът на район „Източен” Ерол Садъков работи активно по организирането на ваксинацията в Столипиново. Той е един от инициаторите за срещите с местните общностите и властите. По думите му има много желаещи, но предполага, че ще дойдат по-късно, тъй като се притесняват от медиите.

„ Акцията започна преди седмици, разяснили сме на цялата махала. Чакаме да се престрашат и да дойдат. Мобилният кабинет ще остане  колкото е нужно.  Ако има желаещи за ваксиниране ще останат 2,3… 10 дни. Никой няма да бъде върнат”, обясни Садъков. Той допълни, че от разговорите му с хората те предпочитат продуктите на „Пфайзер” и „Модерна”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина