За какво внимават пловдивчани, когато си търсят работа?

Автор: Plovdiv Now 4579
За какво внимават пловдивчани, когато си търсят работа?

Заплата и работа в голяма и стабилна компания са водещи при избора на работно място при повечето пловдивчани. Това показват резултатите от проучване, инициирано от TELUS International Europe за изследване на нагласите на хората на пазара на труда и личните интереси на гражданите в София и Пловдив.

Основните нагласи на пловдивчани при избора на работно място са заплащането, работата в голяма компания, кариерното развитие в йерархията на организацията и екипът. За своята реализация на пазара на труда, жителите на град Пловдив търсят стабилен работодател, даващ им сигурност и баланс между личен и професионален живот, както и поощряване на добрите взаимоотношения и екипната работа.

Данните от инициираното проучване от лидерът в аутсорсинг индустрията - TELUS International Europe сочат, че най-желаният сектор за развитие сред учащите младежи е именно аутсорсингът, следван от маркетинг/реклама и продажби/търговия. При работещите, секторът на изнесените услуги се нарежда на 4-то място, а за хората реализирали се в него той е водещ и повече от тях не обмислят смяна на бранша.

Над 50% от анкетираните пловдивчани припознават аутсорсинг сектора като подходящ за започване на първа работа и добра стартова позиция за всички младежи, а над 40% го припознават като подходящ за дългосрочна работа. TELUS International Europe се нарежда сред топ 3 на познатите работодатели в BPO сферата за гражданите на град Пловдив.

„Присъстваме в Пловдив от 2009 година, когато стартирахме с малък екип а в момента офисът ни в града наброява над 400 души и всекидневно увеличаваме екипа си в града. Като компания, TELUS Internationa Europe, вижда огромния потенциал в града и непрестанно инвестира в нови работни места, доброволчески инициативи и кампании, за да превърне Пловдив в атрактивен и конкурентноспособен град за аутсорсинг индустрията.“, споделя Юлиян Милев, вицепрезидент Финанси и CFO на TELUS International Europe.

В проучването си, TELUS International Europe изследва и социалните навици и стил на живот на пловдивчани. Данните показват, че 94% от анкетираните прекарват времето си в интернет, следвано от прекараните вечери със семейството пред телевизора – 87% и спокойните тихи вечери, отдадени на уединение – 62%. По-назад в класацията на обичайните активности за пловдивчани се нареждат излизанията с приятели (59%), спортът (49%) и времето прекарано сред природата (47%).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина