Запеканка с тиквички - богата на продукти и вкусове, здравословна

Автор: Plovdiv Now 3743
Запеканка с тиквички - богата на продукти и вкусове, здравословна

Предлагаме ви рецепта за запеканка с тиквички - богата на продукти и вкусове, здравословна.

Продукти:

ЗА БЛАТА

тиквички - 660 г / в отцедено състояние/

пресен лук - 63 г

пресен чесън - 85 г

яйца - 3 бр. /175 г/

кашкавал - 133 г

пармезан - 20 г

копър - 1 връзка /33 г/

бакпулвер - 10 г

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

ЗА ГАРНИРАНЕ

кашкавал - 133 г

чери домати - 126 г

гъби - 178 г

пармезан - 22 г

сирене - 54 г /с босилек и чесън/

синьо сирене - 34 г

моцарела - 123 г

Приготвяне:

Тиквичките се настъргват, посоляват се и се оставят да се отцедят от водата. Чесънът и лукът се почистват и се режат на ситно.

Копърът се почиства от дръжките и също се реже на ситно. Кашкавалът се настъргва на фино ренде.

Всички продукти за блата се слагат в купа, като тиквичките се отцеждат допълнително от водата с помощта на ръцете.

Кръгла тавичка се застила с хартия за печене, която се намазва с малко зехтин.

След като блатът е готов, се изсипва в тавичката и се заравнява добре. Пече се в предварително загрята на 200 °C фурна до златист загар. През това време се приготвят продуктите за гарниране на пицата.

Гъбите се обелват и се нарязват на филийки. Кашкавалът се настъргва на фино ренде. Синьото сирене и сиренето с босилек и чесън се нарязват на дребни кубчета.

Моцарелата се реже на филийки. Чери доматите се нарязват на четвъртинки. След като блатът се е запекъл, се изважда и се гарнира с продуктите, като аз редувах чери домати, гъби, моцарела, синьо сирене, сирене с босилек и чесън и накрая обилно поръсих с кашкавал.

Връща се във фурната до приятен златист загар на кашкавала.

Рецепта - Теодора Мещерова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина