Зам.-кмет на Тони Стойчева възложил граждански договор на себе си и майка си за изборите

Автор: Plovdiv Now   1596
Зам.-кмет на Тони Стойчева възложил граждански договор на себе си и майка си за изборите

Заместник-кметът на район „Западен” Иван Ангелов се е подписал  на обществена поръчка, с което възлага на себе си и собствената си майка граждански договор за организационно-техническа подготовка на изборите от юни тази година.  Във фейсбук страницата на „Спаси Пловдив” са публикували документа, като оттам заявяват, че ще сигнализират прокуратурата и КПКОНПИ за него, тъй като има конфликт на интереси.   

„Може ли заместник-кмет да обяви обществена поръчка за организация на избори, да включи себе си и собствената си майка, и да ги назначи в едно и също училище?  Става въпрос за училище "Тодор Каблешков" в кв. Прослав и това не е всичко - зам.-кметът Иван Ангелов, назначен със средно образование за поста от високоморалната кметица от Продължаваме Промяната  Тони Стойчева, е на този отговорен пост без никакъв професионален опит освен като монтажник, продавач и спедитор”, пишат от гражданската организация.

От документа става ясно, че той е подписан от Иван Ангелов в качеството си на изпълняващ длъжността кмет на район „Западен”.  Предметът на обществената поръчка е „осъществяване на организационно-техническа подготовка на територията на район „Западен” – Община Пловдив за Избори на членове на европейския парламент и Народно събрание” на 9 юни 2024 година”. В списъка са 26 души, като в него фигурира името на Иван Ангелов и Антоанета Ангелова.

Репортер на TrafficNews се свърза с кмета на район „Западен” Тони Стойчева. Тя заяви, че е запозната с публикацията и каза, че всеки има право да сигнализира компетентните органи, които да извършват проверки.  По думите й обаче няма нищо смущаващо или незаконно в този документ.

„Кметът на район може да сключва граждански договори, с които лица сметне за необходимо. В случая всички в списъка са служители на район „Западен” без Антоанета Ангелова. Служителите на района са ангажирани с провеждането на изборите – тук работата не е само за един ден.  От ГРАО дежурят, разлепят се изборни списъци по училища, при решения на РИК се свеждат до знанието на СИК-овете, взимат се протоколи и много други.  Питала съм всеки един служител в районна, дали иска да участва по време на изборите и по тяхно желание те са се съгласили да бъдат в този списък”, заяви Стойчева. Тя допълни, че всеки един от граждански договори е сключен от нея, в качеството й на кмета на района, а не от Иван Ангелов.

„Преди този документ има доклад, който съм одобрила и разписала аз, за да се сключат тези граждански договори. Този документ за възлагането е, за да се спазят изискванията на ЗОП. Разписан е от Иван Ангелов, защото вероятно този ден съм отсъствала от работа. Още повече, че  проверихме, че в район „Западен” и в минали мандати са действали по същия начин”, каза Стойчева. Тя заяви още, че въпросния документ е вътрешен и не знае как е попаднал на човек извън кметството, което е смущаващо.

Районният кмет отказа да назове какви са стойностите на гражданските договори, които са били подписани. Всеки от тях обаче бил с различна стойност -  според ангажираността на хората по време на изборите и предишните  дни.

Според нея ваденето на този документ от Асен Костов е политическа атака и то точно преди старта на предизборната кампания.

 

 

 

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина