Заедно можем всичко! Деца от Белозем спечелиха награда за добрите си дела

Автор: Plovdiv Now 6502
Заедно можем всичко! Деца от Белозем спечелиха награда за добрите си дела

Основно училище „Гео Милев“ в Белозем се радва на поредната си награда, връчена от Фондация „Въздигане“. Учениците със своите класни ръководители взеха участвие в конкурса “Стани учител за пример” под надслов “Заедно можем всичко" и споделиха снимки, презентации и видеа на прекрасните инициативи, които проведоха. Те затвърдиха убеждението, че България е родина на отговорни деца и учители с буден дух и че всяко усилие в тяхно име си струва!

Ето и добротворческите инициативи, за които учениците и техните класни ръководители бяха наградени: Учениците от IIIв клас от ОУ "Гео Милев" с г-жа Донка Пенева направиха поредното добро дело. "Баба Марта бързала, мартенички вързала" е мотото на тяхното добротворчество. В началото на месец март третокласниците посетиха децата от подготвителните групи в нашето училище. Децата са 5 и 6-годишни и са от ромски произход. За тях беше незабравимо преживяване да посрещнат в своята занималня Баба Марта и нейните помощници. Научиха легендата за мартеницата и всички получиха красиви мартенички. Усетиха духа на българския обичай - закичване с мартеница за здраве и късмет. Учителите наблюдаваха изявата на третокласниците и подканиха всички да запеят българска песен. Добрата постъпка на учениците бе съпроводена и с желан подарък от децата - бяха им подарени книжки с български народни приказки. Учениците бяха разбрали предварително, че децата харесват и препрочитат подарените им книжки с приказки и решиха да ги зарадват. Какво по-добро съчетание от това - българска мартеница и български народни приказки. За българския дух и българската традиция!

Учениците от IIIа клас с класен ръководител г-жа Йорданка Минчева посетиха дома на госпожа Зотка Петкова – дългогодишна учителка в училището, понастоящем пенсионерка. Преди коледните празници във връзка с добротворческа инициатива, организирана в училището, на възрастната жена бяха подарени коледни сладкиши и пакетирани продукти. С настъпването на пролетта децата отново посетиха своята позната. Засадиха цветя в нейната градинка. Засвидетелстваха уважение към личността на учителя. Показаха, че доброто дело може да бъде постигнато, стига да го пожелаеш. Зарадваха самотното сърце на жената. Защото „Няма истинска радост без доброта“ (Томас Карлайл).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина