Задушени пресни картофки с масло и чесън - семпло, но вкусно

Автор: Plovdiv Now 8379
Задушени пресни картофки с масло и чесън - семпло, но вкусно

Предлагаме ви рецепта за задушени пресни картофки с масло и чесън - семпло, но много вкусно ястие.

Продукти: 

картофи - 800 г пресни

сол

краве масло - 70 г

червен пипер - 1 к.л.

чесън - 1 скилидка

копър

Приготвяне:

Пресните картофи се измиват хубаво, без да се белят.

Слагат се в тенджера с около 120 мл вода, нарязани на кубчета с масло и сол на вкус.

Тенджерата се похлупва и картофите се задушават на умерена температура.

Периодично тенджерата се раздрусва, без да се маха капакът.

Готви се около 20 минути, след което капакът се маха и картофите се поръсват с червен пипер и счукан чесън.

Раздрусват се и се задушават още около 5 минути.

Готовите задушени пресни картофи с масло още горещи се поръсват със ситно нарязан копър.

Рецепта - Албена Асенова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина