Задушени пресни картофки с масло и чесън - семпло, но вкусно
Задушени пресни картофки с масло и чесън - семпло, но вкусно

Предлагаме ви рецепта за задушени пресни картофки с масло и чесън - семпло, но много вкусно ястие.
Продукти:
картофи - 800 г пресни
сол
краве масло - 70 г
червен пипер - 1 к.л.
чесън - 1 скилидка
копър
Приготвяне:
Пресните картофи се измиват хубаво, без да се белят.
Слагат се в тенджера с около 120 мл вода, нарязани на кубчета с масло и сол на вкус.
Тенджерата се похлупва и картофите се задушават на умерена температура.
Периодично тенджерата се раздрусва, без да се маха капакът.
Готви се около 20 минути, след което капакът се маха и картофите се поръсват с червен пипер и счукан чесън.
Раздрусват се и се задушават още около 5 минути.
Готовите задушени пресни картофи с масло още горещи се поръсват със ситно нарязан копър.
Рецепта - Албена Асенова