За Великденската трапеза - агнешки кебап с ориз

Автор: Plovdiv Now 9272
За Великденската трапеза - агнешки кебап с ориз

Агнешкият кебап с ориз е една нова трактовка за менюто за Великден. Вкусна, лесна и бърза за приготвяне, рецептата е още една идея как да направим Великден удоволствие за семейството.

Небоходимите продукти са: 1 кг агнешко, 4 глави лук, 1 чаена чаша ориз, 3 супени лъжици краве масло, 4 домата, 2 супени лъжици олио, 2 чаени лъжици джоджен, половин връзка магданоз, 2 супени лъжици лимонов сок.

Първата стъпка е подготовката на месото. Най-добре е да използвате агнешко месо от бут. Нарязвате го на едри хапки, осолявате го, добавяте лимоновия сок и оставяте да постои така около 30 минути.

В тиган сгорещявате олиото и маслото и добавяте към тях ситно нарязания лук и парчетата месо. Запържвате за около 4-5 минути, след което добавяте към месото и измития ориз. Запържете за още около 5 минути. След това добавете и измитите и нарязани на дребно домати. Добавете около 1 чаена лъжица сол, както и предвиденото количество джоджен и оставете ястието да ври на слаб огън до пълно абсорбиране на водата.

Изсипете сместа в тава, добавете 3 чаени чаши вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до сваряване на ориза и извиране на водата. Преди сервиране поръсете всяка порция от агнешкия кебап с ориз със ситно нарязан пресен магданоз.

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина