За първи път в България 3 камерни произведения на Добринка Табакова звучат в родния Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4949
За първи път в България 3 камерни произведения на Добринка Табакова звучат в родния Пловдив

Концерт „Сакрални звуци на Българския дух през вековете“ e част от Форум „Българският дух през вековете 2019“, който ще се проведе от 10 до 12 май в Пловдив. В програмата на концерта, оркестърът на Опера Пловдив ще изпълни 3 камерни произведения на композиторката Добринка Табакова.

По време на форума 18 пловдивски галерии  ще изложат произведения, свързани с темата „Глаголица“. Художничката Антония Дуенде ще рисува на живо по темата „Глаголица“ под музикален съпровод, заедно с тълкуването на свещените знаци, като всичко това ще се проследява и на голям екран. Форумът ще обхване широк спектър от теми на българската история, които ще ни покажат древността на глаголицата и нейната сакрална същност.

Както всяка година във Форума е предвидена и богата музикалната програма: изпълнение на три камерни произведения на Добринка Табакова, номинирана сред „10-те най-добри млади композитори, които променят лицето на класическата музика по света днес“.

Тя е от Пловдив, живее и работи в Лондон и предоставя безвъзмездно за събитието три свои камерни пиеси за първото им изпълнение в България. Те ще бъдат представени пред българска публика от оркестъра на Опера Пловдив. Концертът ще се състои в Дома на културата „Борис Христов“ на 11 май 2019 г. от 19:00 ч.

Академичен смесен хор „Гаудеамус“ Пловдив ще изпълни ранно-християнски песнопения и „Тропар на Св. Иван Рилски“ от Добринка Табакова. Дуо Петър Ганев и Тодор Иванов ще изпълнят произведения на Учителя Петър Дънов. В концерта са включени и изпълнения на магнетичните „Ева Квартет“.

Билети може да закупите в мрежата на Bilet Bg / Билет Бг. ,  Office 1 Superstore, книжарници Booktrading, магазини „На тъмно“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина