За първа година Община Пловдив стартира „Училищни игри на волята“

Автор: Plovdiv Now 1045
За първа година Община Пловдив стартира „Училищни игри на волята“

За първа година Община Пловдив стартира инициатива „Училищни игри на волята“. Целта й е да популяризира движението и спорта сред учениците. Мероприятието, в което могат да се включат всички училища без СУ „Васил Левски“, ще се проведе на стадион „Пловдив“ на 19 октомври 2024 г. от 10:00 часа.

Училищата, класирани на първите 3 места, ще получат парична награда – съответно по 2000, 1500 и 1000 лева. В състезанието ще вземат участие деца от две възрастови групи - от 7 до 9 клас и от 10 до 12 клас. Всяко от училищата трябва да бъде представено от отбор, в който влизат 16 ученика - по 8 от всяка възрастова група (4 момчета и 4 момичета). Състезанието ще бъде под формата на щафетни игри с 8 функционални и лекоатлетически упражнения за бързина и сила.

Те ще включват гребен тренажор, удари по гума, прескачане на куб, лицеви опори, коремни преси, пренасяне на медицински топки, спринтове и други. Участниците трябва да са на стадион „Пловдив“ час преди началото на турнира, за да им бъдат разяснени правилата при изпълнението на упражненията.

Срокът за регистрация за участие е до 17:00 часа на 11 октомври 2024 г. на e-mail: [email protected].
Мероприятието ще бъде с вход свободен за всички.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина