Предлагаме ви лятна манджа с яйца, подходяща и за обяд, и за вечеря. Ястието е здравословно и полезно.
Необходимите продукти са: 4 глави лук, 6-7 печени зелени чушки, 1 литър сок от пресни домати, 50 мл олио, 2-3 скилидки чесън, 4 яйца, сол на вкус, захар - 1 чаена лъжичка, пресен магданоз за поръсване.
Нарежете обелените чушки на ивици. Смелете пресни и обелени домати на сок. Нарежете почистения лук на тънки ивици и го задушете заедно със нарязания чесън в олиото. След като поомекне лукът, прибавете нарязаните чушки и задушете заедно за 2 минути.
Налейте доматения сок и добавете захарта, разбъркайте и варите до леко сгъстяване на ястието.
Оформете четири гнезда в него и чукнете по 1 яйце в тях, посолете на вкус и затворете капака на съда.
Варите така лятната манджа за около 5 минути. Махнете от котлона, поръсете с пресен магданоз и затворете капака да се задуши за около 10 минути, преди сервиране.