За Новогодишната трапеза - ето бюджетно и лесно меню

Автор: Plovdiv Now 12806
За Новогодишната трапеза - ето бюджетно и лесно меню

Посрещнахме и изпратихме Коледа и дойде време да се обмисля и пазарува за празничната новогодишна трапеза. Не е задължително на масата да има черен хайвер и аспержи, сьомга и печено прасенце – празничните ястия могат да се направят и с по-обикновени продукти, съветва gotvach.bg. 

Без да се харчат много пари за продуктите за приготвяне на новогодишната трапеза, също може да се отпразнува едно наистина чудесно посрещане на Новата година.

Икономична и ефектна е салатата във вид на змия.

Необходими продукти: 200 грама ролца от раци, 4 варени моркова, 4 сварени яйца, 4 едри сварени картофа, 100 грама маслини – зелени и черни, 1 опаковка майонеза, сол по вкус.

Ролцата се настъргват, добавя се малко майонеза, добавят се настърганите моркови, яйца и картофи и се добавя останалата майонеза. Посолява се и се разбърква. След като се разбърка добре, се оформя в дълга чиния извита змия. Украсява се с нарязани на кръгчета маслини, които се разпределят по цялата й дължина като люспи. Редуват се черни и зелени маслини по дължината на тялото на змията. Две цели маслини оформят очите. Парче сварен морков, сцепено на две, е езикът на змията.

Месо или риба във фолио е лесен и не много скъп вариант на основното ястие за празничната новогодишна трапеза.

Необходими продукти за 1 порция: 1 среден сварен и обелен картоф, 3 печурки, сол и бял пипер на вкус, половин червена чушка, 100 грама риба или месо по избор.

Порциите се завиват поотделно във фолио. Върху фолиото, намазано с олио, се слагат резени от сварения картоф. Печурките се нарязват и се запържват и се слагат върху картофените резенчета. Отгоре се поръсват със сол и бял пипер и се разпределя нарязаната чушка. Върху това зеленчуково канапе се слага предварително запържено в гореща мазнина парче месо или риба. Посолява се още малко. Краищата на фолиото се завиват над месото. Порциите се нареждат в тава и се пекат половин час на 190 градуса.

Десертът за новогодишната трапеза може да се направи с шампанско. Във високи чаши пуснете парченца ананас, нарязан на много ситно, и ги залейте с шампанско. След минути парченцата ще се покрият с мехурчета и ще изплуват на повърхността.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина