Йосиф Миладинов отива на полуфинал в Токио, боксьорката Стойка Кръстева също с успех днес

Автор: Plovdiv Now 10697
Йосиф Миладинов отива на полуфинал в Токио, боксьорката Стойка Кръстева също с успех днес

Йосиф Миладинов завърши първи в своята серия в плуването на 100 метра бътерфлай с време 51.28 секунди. 18-годишният пловдивчанин показа много добро плуване в сериите и това го класира сред 16-те най-добри в дисциплината на Олимпиадата в Токио.

Така той се класира за полуфиналите давайки шесто време от квалификациите.

Йосиф Миладинов е роден на 23 юни 2003г. в Пловдив. Започва да тренира плуване на 6-годишна възраст през 2009г., когато дядо му го води в басейн Младост. Треньорът Стефан Георгиев казва, че още като малък е имал страхотни заложби и може да направи нещо голямо. 

Успех постигна днес и Стойка Кръстева, която победи американката Вирджиния Фукс в 1/8-финалната фаза на олимпийския боксов турнир при жените, в категория до 51 килограма. 

Българската боксьорка спечели първия рунд с 3:2 съдийски гласа. Във втория и третия рунд Кръстева беше безапелационна, като спечели и двата рунда с по 5:0. 

Победа над Фукс днес изпрати Стойка Кръстева на 1/4-финалите на олимпийския турнир в Токио. Там двукратната европейска шампионка и двукратна сребърна световна медалистка може да срещне поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай или британката Чарли Дейвисън.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина