Японка повежда танцьори и актьори в Пловдив на сетивно пътуване към собственото тяло

Автор: Plovdiv Now 8480
Японка повежда танцьори и актьори в Пловдив на сетивно пътуване към собственото тяло

Двудневно творческо ателие за танцьори и актьори „Тяло и Танц“ с Хисако Хорикава ще се проведе на 30 март (10:00 до 18:00 ч.) и 31 март (10:00 до 16:00 ч.) 2019 г. в Дом на културата "Борис Христов". Вход с предварителна регистрация тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWXrvwt3m2E2dgEUjP1WG9y3S_TclrNsFGgu1rOBurUXqpSg/viewform?usp=pp_url

Цената е 80 лв. за два дни. Билети се продават на касите на Държавен куклен театър - Пловдив или на място в деня на събитието. Основен работен език е английски /помощен превод при необходимост/.

Хореографът Хисако Хорикава, която е част от новаторското поколение на буто движението и съвременния танц в Япония ще води творческо ателие за танцьори и актьори „Тяло и танц“. Тя ще предложи поредица от сетивни пътувания към собственото тяло и провокира осъзнаване чрез движение. Една работилница за наблюдение на тяло, в която се провокира разбирането, че ние не контролираме тялото и е важно да се научим да го следваме.

Хисако Хорикава е съ-основател на световно известната Body Weather Laboratory заедно с буто легенда Мин Танака и водещ изпълнител в неговата група. От 1998 г. Хорикава започва да работи като соло изпълнител и си сътрудничи с едни от най-добрите съвременни танцьори, художници и музиканти от цял свят. Води редовни ателиета за танцьори и актьори в университети в Холандия, Испания, Франция и други. Тя е артистичен съ-дирекртор на Фестивала на изкуствата „Вода и земя - Ниигата“.

Уъркшопът се организира от Държавен Куклен Театър Пловдив като част от официалната програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 - Фокус: Японска култура.

снимка: илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина