Яна Костадинова акостира в Галерия “Етерна“ с новите си живописни произведения

Автор: Plovdiv Now 8010
Яна Костадинова акостира в Галерия “Етерна“ с новите си живописни произведения

Художничката и сценограф Яна Костадинова акостира в Галерия "Етерна" с новите си живописни произведения. Името на изложбата е „Линия на пресичане“.  Яна Костадинова подчертава, че вдъхновение за създаването на творенията е арт пространството: "благотворното пресичане на подходящо изложбено пространство с  актуалните ми живописни интереси" - това ще видят посетителите, посочва авторката.

Картините са под влиянието и на един нов социален феномен, свързан с пандемията COVID-19 - социалната изолация. Преподавателката дава интересен прочит на този наложен сблъсък с изкуството: "благодатното време за творчество се превърна във външно наложена присъда без ясен край, без право на обжалване. Когато животът затихва, но не за да се отдаде на мисъл и съзидание, а от ужас и страх, е трудно да останеш насаме със себе и да бъдеш креативен по познатия стар начин".

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 10 юни в 18:30 часа.

Галерията спазва всички противоепидемични мерки. За тази цел са предвидили нетрадиционна възможност. Изпитващите здравни съображения, но желаещи да разгледат творенията в по-уединена обстановка и все пак да се докоснат в пряк контакт с техния автор - могат да заповядат в галерията от 16 часа на същия ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина